Hvor der er vilje, er der en vej
DK EN
21-06-2023

Tågen er lettet efter 80 svære dage

I 80 dage i foråret 2022 var vores kollegaer hos ALPI China isolerede i deres lejligheder. Uden fysisk kontakt til andre end husstandens medlemmer. Ingen ture i supermarkedet. Ingen sport og motion. Maden blev leveret ved døren. Total lockdown.

Managing Director hos ALPI China, Jimmy Ding, har endelig igen været på besøg i Danmark.

– Vi er i fuld gang med at genopbygge og indhente noget af det forsømte, fortæller Jimmy Ding. Vi arbejdede naturligvis alle hjemmefra, men megen produktion og transport har jo været ramt ad flere omgange. Hos ALPI China beholdt vi alle medarbejdere under hele Corona forløbet. Det betyder, at vi har de samme erfarne, stabile og dedikerede ansatte, som har arbejdet med danske og europæiske kunder i flere år. Det er afgørende nu.

ALPI China varetager i samarbejde med ALPI Air & Sea i Danmark transport af flere forskellige varegrupper. Der kommer en del fødevarer og møbler/interiør ind i Kina fra Danmark – og samtidig transporterer vi en del tekstiler, maskiner, møbler og interiør fra Kina til Danmark. For nyligt har vi ligeledes etableret konsolideringer direkte fra Kina/USA og USA/Kina, som der er stor efterspørgsel efter, oplyser den kinesiske direktør. Vi tilbyder warehouse, pick-pack og distribution i hele Kina – og de fleste europæiske og amerikanske virksomheder værdsætter en solid og stabil logistikpartner i Kina, eventuelt kombineret med et controltower i Danmark, som koordinerer de internationale transporter.

Jimmy Ding fortæller, at han oplever flere skift i det kinesiske erhvervsliv. – Der er i langt højere grad nu fokus på, at vi i Kina skal være en større del af hele værdikæden. Altså ikke kun producere komponenter og halvfabrikata. Ligeså oplever vi også nu en øget produktion af mellem- og højværdi varer. Kina har traditionelt stået for den største del af verdens billig-produktion. Men en del af denne produktion er i nogen grad flyttet til lande med billigere arbejdskraft som Indien, Bangladesh og Vietnam.

En ny booming industri er ”local sourcing”. Det vandt indpas under C-19. Mange dyrker grøntsager og fremstiller forskellige fødevarer – og så kan du bestille direkte derfra online. Det er blevet kæmpestort her, slutter en glad Jimmy Ding, som nyder at kunne besøge kunder og samarbejdspartnere i Danmark og det øvrige Europa.