Hvor der er vilje, er der en vej
DK EN
21-06-2021

Really og bæredygtighed

 

Really, som er delvist ejet af den danske globale producent af designtekstiler Kvadrat, startede tilbage i 2015.  Dengang havde ikke mange virksomheder bæredygtighed som forretningsparameter og endnu færre talte cirkulær produktion og økonomi.

Verdenen ser anderledes ud i dag.

Ikke alle tekstiler kan genbruges. Men 95% kan. I øjeblikket genbruges kun ca. 25 % af disse. Det skaber et pressende globalt affaldsproblem.

Really producerer tekstilplader i forskellige kvaliteter – herunder akustiske materialer – af restmaterialer fra mode- og tekstilindustrien, industrielle vaskerier samt afskårne produkter fra Kvadrat. Fashionbrands, designere og arkitekter bruger Reallys produkter til at skabe innovative møbler og interiører, bordplader og lofter. 

Really udfordrer design- og arkitekturbranchen til at genoverveje deres ressourceforbrug, til at anskue tekstilaffald som en ressource til upcycling af nye produkter - og designe deres produkter med en cirkulær økonomi i tankerne.

Produktionen foregår i Danmark, og fremstillingsprocessen sker uden brug af ​​farvestoffer, vand eller giftige kemikalier og genererer kun genanvendeligt affald.

Materialerne og produkterne understreger, at det, der betragtes som ”affald”, kan være en ressource for innovative materialer. Det, der betragtes som ”affald”, kan være starten på et nyt produkt.

Really bæredygtighedsstrategi står på tre ben: Life Cycle Assesment (LCA), certificeringer og transparens. De arbejder målrettet med LCA dokumentation af produktions- og materialeprocesser, og LCA bruges både i produktudviklingsarbejdet og i produktdokumentation. Indikative LCA´er hjælper Really til at identificere, hvor de skal udvikle produktet og processerne yderligere.

Certificeringsarbejdet fokuserer for nærværende på Greenguard og Recycled Claim Standard.

 

Designed for circularity:

 

Anne Elisabeth Kargaard, Supply Manager hos Really, fortæller – dokumentation og transparens er vigtige elementer, når man arbejder med bæredygtighed. Og transparens handler for Really’s vedkommende om ærlighed og gennemsigtighed i de processer og materialer, der anvendes. Vi er konstant på en udviklingsrejse og er afhængige af, at andre bidrager med viden og innovation i forbindelse med optimering af processer og materialer.

 

 

 

Anne Elisabeth Kargaard fortsætter - vi søger langsigtede relationer med leverandører og samarbejdspartnere. Især når man driver en virksomhed som vores – med fokus på recycled tekstilmateriale - er tillid og god kommunikation afgørende.

På transportområdet har vi et tæt og transparent forhold til ALPI. Det er et udviklende samarbejde, hvor fokus til enhver tid er på nye bæredygtige energiformer samt andre tiltag, der peger i retning af mere bæredygtige løsninger. Det er enormt vigtigt for os, da Kvadrat-gruppen i september 2021 lancerer en ny bæredygtighedsstrategi med det formål at blive ledende i vores sektor, slutter Anne Elisabeth Kargaard fra Really.