Hvor der er vilje, er der en vej
DK EN
12-09-2023

Oversøisk samarbejde

Morten Høgsberg Nielsen, adm. direktør i ALPI Air & Sea og svenske partnere etablerer oversøisk samarbejde
Morten Høgsberg Nielsen, adm. direktør i ALPI Air & Sea og svenske partnere etablerer oversøisk samarbejde

Sverige er det femte land, som den danske del af det globale speditionsfirma ALPI Group, får medejerskab af eller ledelsesansvar for. Ud over ALPI i Danmark er det danske ALPI-team ligeledes involveret i ALPI i Kina, Norge og Finland – og nu også i Sverige.

ALPI i Danmark er blandt de tre største selskaber i ALPI Group – sammen med ALPI USA og moderselskabet Albini & Pitigliani i Italien.

Danske erfaringer
-Vi har nogle managementkompetencer i Danmark som, i kombination med god lokal ledelse, har vist sig som en god og brugbar model. Derfor betror vores italienske ejere os mere og mere indflydelse på globalt plan. ALPI Group har afdelinger i 77 lande worldwide, og ALPI i Danmark har gennem årerne udviklet sig betragteligt med vågent øje for udviklingsmuligheder, fortæller adm. direktør i ALPI Air & Sea, Morten Høgsberg Nielsen, og fortsætter – vi har et enormt stærkt set up i USA med 11 kontorer og erfarne danske kollegaer på begge sider af Atlanten, der har hands on på den betydelige mængde varer og gods, som sendes til det amerikanske marked. USA er Danmarks største eksportmarked.

Svenske erfaringer
Om baggrund for opstart af ALPI Air & Sea AB fortæller to af de svenske partnere Frida Jalking og Fredrik Barner.

-For os er det afgørende, at vi kan kombinere det fundament, som ALPI Group er funderet på, med vores globale erfaringer med international handel, logistik og transport. Vi sigter mod longterm relationer og partnerskaber – både i forhold til kunder og kollegaer. Når man kombinerer historie og erfaringer med innovation og udvikling, så sker der ofte noget meningsfuldt og værdiskabende, fortæller Frida Jalking og Fredrik Barner.

Begge svenske partnere har stor erfaring med speditionsbranchen – specielt livsstilsbranchen og tekstilindustrien. Frida Jalking har i mere end 20 år håndteret forsendelser for den svenske tekstilindustri. Fredrik Barner har i 8 år været udstationeret i Kina, og har således stor erfaring med asiatiske logistik set ups og løsninger.