Hvor der er vilje, er der en vej
DK EN
09-03-2020

CORONAVIRUS I ITALIEN

10.03.2020 - update

De tiltag, Italien har indført for at inddæmme Covid-19 i den nordlige del af landet, udvides nu også til resten af landet.
Den italienske regering beder alle italienere om at undgå at bevæge sig rundt i landet, medmindre det er strengt nødvendigt.
Folk bør kun gå ud for at tage på arbejde samt i nødstilfælde.

Dette har fortsat kun minimal indvirkning på transporter til og fra Italien, men situationen udvikler sig som bekendt hele tiden.
Derfor opfordrer vi igen til at følge med i opdateringerne herinde.

09.03.2020 - update

Den italienske regering har som bekendt i weekenden indført karantæneregler i virusramte områder. Det drejer sig om Lombardiet samt byer i områderne Piemonte, Veneto, Emilia-Romagna og Marche.

Indbyggere må ikke forlade byerne, med mindre det er arbejdsbetinget - eller i sundheds- og nødstilfælde. Derudover er mange større kulturaktiviteter blevet forbudt i disse områder.

Indtil videre er transportsektoren ikke ramt af nogen sanktioner. Det er således fortsat tilladt for lastbiler at køre til og fra alle områder i Italien – også de såkaldte ”red zones”.

Vi kan desværre ikke garantere, at der ikke vil ske forsinkelser under transport, men vi følger situationen tæt.
Vi anbefaler endnu engang, at man følger vores opdateringer herinde om COVID-19 situationen i Italien. 

03.03.2020 - update

Udenrigsministeriet har opdateret deres rejsevejledning for Italien og fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto.

Indtil videre oplever vi ingen ændringer på transporter til og fra Italien, men er naturligvis i tæt kontakt med ALPI i Italien - og informerer om eventuelle ændringer.

26.02.2020

Spredningen af coronavirus i Italien har betydet, at p.t. 11 byer i Nord-Italien er sat i isolation. Det drejer sig om byer i Lombardiet (postnummer I-26) og i Veneto (postnummer I-35).

På nuværende tidspunkt er transporterne til og fra Italien generelt ikke påvirket af ovenstående. Vi følger dog situationen tæt sammen med vores kontorer i Italien og anbefaler at følge statusopdateringerne på vores hjemmeside.