Hvor der er vilje, er der en vej
DK EN
19-06-2023

ALPI styrker sin vej-division med opkøb


Bent Nasser, adm. direktør hos Spedition Christensen A/S og Kjeld Tygesen, adm. direktør ALPI Danmark. Et håndtryk og en aftale som giver god mening i både Padborg og Herning.

ALPI har købt Padborg-baserede Spedition Christensen A/S - og derved udvider vi vores aktiviteter på det franske marked betragteligt
Spedition Christensen blev etableret i 1978 af Bent Nasser, og er som ALPI en værdidrevet virksomhed. – Vi deler fundament og værdier, fortæller Kjeld Tygesen, ALPI Danmark og Bent Nasser, medejer og adm. direktør hos Spedition Christensen, og fortsætter – det har gjort samtaler om salg og opkøb noget lettere. For begge virksomheder handler det om gode kunderelationer, service og nærvær kombineret med faglige dygtige speditører, der ved hvordan man navigerer i den ofte komplicerede logistikverden. Så vi glæder os enormt over, at denne aftale er kommet på plads. Formelt har ALPI overtaget Padborg-virksomheden den 1. maj 2023, og siden da er der gennemført en due diligence. Spedition Christensen A/S beskæftiger i dag 28 medarbejdere.

Den franske forbindelse
Siden etableringen af Spedition Christensen i 1978 har firmaets speciale været transport til og fra Frankrig. – Vi er fortrolige med virksomhedskulturen i Frankrig og taler sproget, fortæller Nasser. Og netop dette marked har været fokusområde hos ALPI i de seneste år. – Vi har i forvejen en betragtelig trafik til og fra Frankrig, og med købet af Spedition Christensen udvider vi både tonnage og muligheder, ligesom vi får flere kollegaer, som har stor erfaring med det specielle franske marked. Det forventer vi os meget af, supplerer Tygesen.

Fortid og fremtid
Om baggrunden for salget af den veldrevne virksomhed i Padborg, fortæller firmaets direktør Bent Nasser – Efter mere end 52 år i branchen, heraf 45 år i egen virksomhed samt en alder på næsten 70 år, er tiden inde til at tænke fremtid og generationsskifte. Vi har fundet den helt rigtige løsning i samarbejde med ALPI. Jeg har elsket branchen og mit job, vores gode kunder og kollegaer, og det er med vemod jeg i nærmeste fremtid er fortid i branchen, men omvendt er tidspunktet og salget rigtigt for både vores ansatte og kunder.

Fire nuværende medejere af Spedition Christensen - Conny Nielsen, Ole Gade, Gert Andresen og Jakob Nørby fortsætter i ALPI-regi. Ligesom Bent Nasser i en overgangsperiode vil være en del af samkøringen af de to virksomheder.

ALPI har i forvejen en mindre afdeling i Padborg, som primært beskæftiger sig med bane- og intermodalløsninger. Afd. leder hos ALPI, Tom Otzen, udnævnes til ny leder for Spedition Christensen, og de to Padborg afdelinger flytter sammen i Spedition Christensens lokaler hurtigst muligt.

Kjeld Tygesen – Vi skal nu til at kigge på, hvordan vi bedst muligt implementerer Spedition Christensen og medarbejderne i ALPI og gennemfører en reel fusion. Men den fælles virksomhedskultur sikrer videreførelse af det rigtig gode arbejde som dagligt foregår i begge virksomheder, slutter Nasser og Tygesen.