Hvor der er vilje, er der en vej
DK EN

Er du vores nye head of ESG?

Om stillingen

Med god erfaring og en stærk passion for at arbejde med udvikling indenfor bæredygtighed og ESG, kombineret med viden om transportbranchen og indgående forretningsforståelse, kan du som ALPI’s kommende Head of ESG få ansvaret for den fortsatte udvikling og implementering af den overordnede ESG-strategi.

I samarbejde med ESG-styregruppen og med reference til CEO for Air & Sea, vil dit primære ansvarsområde være at gøre ESG til en del af ALPIs forretningsmæssige, strategiske og kommercielle mindset. Du vil skulle sikre grønnere løsninger i hele værdikæden, med fokus på aktuelle behov i branchen. Det er vigtigt, at du har en holistisk tilgang til bæredygtighed og grøn omstilling, og kan bringe din viden i spil sammen med et forretningsbaseret blik for værdiskabelse.

Dine nøgleopgaver

 • Proaktivt identificere tendenser, muligheder og risici, der kan påvirke ALPI ud fra et ESG-perspektiv og gennemføre relevante interessent- og væsentlighedsanalyser
 • Bringe bæredygtighed i bredeste forstand ud i hele ALPI – udvikling og implementering
 • ESG-strategi og rating samt udvælge årlige fokusområder for ESG i samarbejde med direktion og følge op på disse
 • Opfølgning på mål og milepæle i ALPI Go Green strategien samt årlig revurdering af strategien
 • Udvikling af grønne partnerskaber: ideer, research og analyse samt evt. indgåelse af samarbejdsaftaler med forskellige parter
 • ESG på tværs af værdikæden, herunder Risk Management, grønnere løsninger og udvikling af leverandører i en mere bæredygtig retning samt sikre overholdelse af ALPIs krav til disse
 • Være tovholder i forhold til ESG-styregruppe samt ESG-opgaver i organisationen.

Med tiden vil du, via god forretnings- og brancheforståelse, kunne udvikle ALPI på ESG-området. Som ESG-ildsjæl, rollemodel og motivator, vil du kunne skelne mellem ”need to have” og ”nice to have” og få hele ledelsen og organisationen med dig.

Din profil

 • Du har gerne en relevant uddannelse indenfor bæredygtighed eller forretningsudvikling og erfaring med ESG og bæredygtighed World Wide
 • Grøn omstilling har din store interesse, og du har erfaring indenfor transportbranchen
 • Med en god forretningsforståelse kan du drive udviklings- og forandringsinitiativer
 • Kendskab til CSRD-direktivet er en fordel.

Som person arbejder du struktureret og har blik for detaljer. Du er en stærk formidler og har evnen til at sætte dig ind i komplekse problemstillinger, omsætte det til processer og videreformidle det på en forståelig måde til organisationen. Med en positiv og motiverende tilgang til opgaverne, indgår du som en stærk teamplayer og får andre til at følge dig. I direkte reference til dig får du en dygtig medarbejder, som kan supportere dig i dagligdagen – ledelseserfaring kan derfor være en fordel. Eftersom kommunikationen i organisationen kan foregå på engelsk, er det et krav at du udover dansk også taler og skriver engelsk på højt niveau.

Du har arbejdsplads på ALPIs hovedsæde i Herning. Der vil være krav om daglig tilstedeværelse i opstartsfasen, hvorefter en ugentlig hjemmearbejdsdag kan komme på tale.

ALPI tilbyder dig
Et udviklende og spændende job i et godt arbejdsmiljø med en flad organisationsstruktur. Der er en uhøjtidelig tone og højt til loftet. Der er fokus på, at medarbejderne har det godt og værner om det kollegiale sammenhold, med tanke på at glade medarbejdere skaber gode resultater.
Der tilbydes fleksible og tilpassede rammer for den rette kandidat. Derudover tilbydes en lønpakke med pensionsordning og sundhedsforsikring samt attraktive personalegoder.

Om ALPI
ALPI tilbyder full-service transport og logistik over hele verden – med nærvær. Virksomheden er en erfaren samarbejdspartner for virksomheder, der ønsker sikkerhed og fleksibilitet i deres transport- og logistikløsninger til og fra Danmark – og som cross-trade overalt i verden.

Virksomheden blev etableret i Danmark i 1992 og har kontorer i Herning, Kolding, Odense, Karlslunde og Padborg. Dertil kommer ALPI-kontorer i 77 lande og et tæt netværk af internationale samarbejdspartnere som en del af ALPI Group, der hører under den italienske koncern Albini & Pitigliani. Foruden biltransport, luftfragt og søfragt tilbyder virksomheden også kurerløsninger, lagerhotel, pick-pack, messespedition og rådgivning. Virksomheden beskæftiger mere end 260 medarbejdere og har mere end 3500 kunder. Se mere om ALPI her.

Kontakt og ansøgning
Rekruttering til stillingen foregår i samarbejde med PRO&CO – søg via dette link:
https://www.proogco.dk/ledig-stilling...

Ønsker du at høre mere, er du velkommen til at kontakte PRO&CO på tlf. 9660 3200.

Ansøgningerne behandles løbende med ansættelse hurtigst muligt, men pga. ferie forventer vi først af afholde samtaler primo august.

Ansøgningsfrist:
Hurtigst muligt