Hvor der er vilje, er der en vej
DA EN

SPIDSBELASTNINGSTILLÆG - UPS

Med virkning fra 4. november til 31. december 2018 indfører UPS et spidsbelastningstillæg, som vil være et ensartet gebyr pr. pakke, der bliver pålagt foruden eksisterende satser, ekstragebyrer og/eller afgifter.

 

Land Specielle håndteringsgebyrer Spidsbelastningsgebyr
Danmark 


Ekstra håndtering *** DKK 30,00
Ekstra gebyr stor pakke * DKK 375,00
Overstørrelse ** DKK 595,00

  
* Ekstragebyr for stor pakke 
En pakke defineres som en ”stor pakke”, når længden lagt sammen med omkreds [omkreds = (2 x bredde) + (2 x højde)] overstiger 330 cm, men ikke overstiger den maksimale UPS størrelse på 419 cm. Store pakker faktureres som minimum for en vægt på 40 kg. Derudover pålægges et Ekstragebyr for stor pakke. 

** Overstørrelse 
Pakker, der overstiger en faktisk vægt på 70 kg, en længde på 274 cm, eller en samlet kombineret længde og omkreds [(2 x bredde) + (2 x højde)] på 419 cm, godtages ikke til transport. Hvis sådanne pakker bliver fundet i UPS pakkesystemet pålægges de yderligere gebyrer. Pakker, der overskrider den maksimale længde på 419 cm i kombineret længde og omkreds, vil også̊ blive pålagt et Ekstragebyr for stor pakke. 

*** Ekstra håndteringsgebyr 
Der pålægges et gebyr for ekstra håndtering ved følgende varer:

  • Varer der er pakket i en ydre forsendelsesbeholder af plast, folie, metal, træ eller lignende

  • Cylinderformede varer, så̊ som tønder, tromler, spande eller dæk, som ikke er pakket i en forsendelsesbeholder beklædt med bølgepap

  • Fra d. 6. august, 2018 gælder det for enhver pakke, hvor den længste side overstiger 100 cm (39,5 tommer) eller dens næst længste side overstiger 76 cm (30 tommer)

  • Pakker med en faktisk vægt på mere end 32 kg

  • Hver pakke i en forsendelse, hvor gennemsnitsvægten per pakke er over 32 kg, og hver pakkes vægt ikke er angivet i kildedokumentet eller i det anvendte automatiske forsendelsessystem fra UPS

UPS forbeholder sig også ret til at pålægge et gebyr for ekstra håndtering for alle pakker, der efter UPS’ egen overbevisning kræver særlig håndtering.

Forsendelser omfattet af ovenstående kan i værste fald blive forsinket i transit. Der ydes ingen kompensation herfor.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, står din lokale kurer-kontaktperson hos ALPI til rådighed.