Niels Arne Markussen, som etablerede
ALPI i Danmark i 1992, overdrager
en virksomhed i topform.


Beretningen om ALPI i Danmark er en moderne erhvervsfortælling om den lille virksomhed der, i kraft af hårdt arbejde og klare kompetencer, over år vokser sig til en betydende aktør på det danske transportmarked. I alle årene med Niels Arne Markussen ved roret. Nu overlader han roret til Kjeld Tygesen.

Det var driftige italienere fra den traditionsrige speditionsvirksomhed Albini & Pitigliani, der i 1992 skubbede Niels Arne Markussen ud i selvstændighed. Markussen og to andre kollegaer var på daværende tidspunkt unge speditører hos Samson Transport i Herning, men var hurtige til at sige ja til opfordringen fra Albini & Pitigliani – og grundlagde dermed ALPI Danmark i lejede lokaler på Hammershusvej i Herning.

Vi bliver højst 12 …
De beskedne lokaler på Hammershusvej blev midt i halvfemserne for små, og i 1997 flyttede ALPI til nybyggede faciliteter på Vejlevej i Lind. -Vi var så stolte, husker Niels Arne Markussen og fortsætter – vi var på daværende tidspunkt nået op på 7 medarbejdere og var sikre på, at vi aldrig ville blive mere end 12 ansatte. Det har vi grinet en del af siden.

I dag tæller ALPI i Danmark 220 medarbejdere fordelt på fire lokationer – hvoraf Herning-afdelingen er den suverænt største med 120 ansatte. I september 2017 stod det nye logistikcenter i Hammerum ved Herning færdigt, og firmaets 25 års jubilæum blev samtidigt fejret.

Forretningen ALPI startede med kun at tilbyde transport til og fra Italien. I dag er ALPI worldwide transportudbyder med blandt andet en stor oversøisk afdeling. John Blæsbjerg fortsætter som adm. direktør for den del af ALPIs aktiviteter.

ALPI Group har på internationalt plan afdelinger i mere end 70 lande.

Umage og dedikation
Vores afgående midtjyske direktør Niels Arne Markussen har lært hjemmefra, at det kan betale sig at være flittig, at gøre sig umage og yde en ekstra indsats. – De dyder har været et fundament i mit liv, både personligt og arbejdsmæssigt, funderer Niels Arne. Og vi der kender Niels Arne, ved at han altid har været et ordentligt menneske med fokus på medarbejdernes trivsel samt ansvarlighed i almindelighed.

- Jeg har følt mig privilegeret og stolt over at have medarbejdere omkring mig, der har kompetencer, som jeg ikke selv besidder. De har gjort vores fælles og utrolige rejse mulig, fortæller Niels Arne.

Seniorlivet
Nu starter så et nyt kapitel i den afgående direktørs liv. Arbejdstiderne indenfor speditionsbranchen er kun sjældent fra kl. 8 – 16, men jeg har kunnet tage en ekstra tørn på jobbet uden at skulle have dårlig samvittighed overfor familien, fortæller Markussen. - De har altid bakket op om mig og mit arbejdsliv. Nu bliver der mere tid til familie, børnebørn og rejser, ligesom det nyerhvervede golfkort også skal benyttes. Jeg ser frem til et både aktivt og virksomt seniorliv, hvor der også kan være mulighed for at agere fødselshjælper og sparringspartner for eksempelvis iværksættere og andre virksomme mennesker.

Lige nu betyder det dog mest for Niels Arne Markussen, at han med god samvittighed kan give roret videre til sin efterfølger. -ALPI er i topform, det nye fremtidssikrede logistikcenter er på plads, og jeg ønsker firmaet al muligt held og lykke i fremtiden.